Comença la 5a edició de la Tapa Solidària amb rècord de restaurants participants

Estàndard
  • Els germans Albert i Ferran Adrià apadrinen la 5a edició de la iniciativa que involucra 101 restaurants per donar oportunitats educatives per als infants més vulnerables.
  • Albert Adrià destaca que “la Tapa Solidària es consolida com la campanya solidària per excel·lència que involucra el sector gastronòmic. Quants més siguem més impuls donarem al Casal dels Infants”.
  • El Vicepresident del Casal dels Infants, Lluís Prats, es mostra orgullós d’aplegar cada cop”més persones i restaurants per donar suport al projecte maternoinfantil Vincles” senyal de que “la suma d’esforços és veritablement transformadora”.

Barcelona,1 d’octubre de 2015 –  Aquest matí el restaurant Tickets ha tornat a ser l’escenari de la presentació, per 5è any consecutiu, de la Tapa Solidària, una iniciativa dels xefs Albert i el Ferran Adrià, que suma els esforços de més d’un centenar de restaurants en favor del Casal dels Infants per trencar el cercle de la pobresa infantil.

De fet, enguany es supera amb escreix el nombre de restaurants de l’any passat “cada any som més i això significa que ho estem fent bé i que cada cop aconseguim més diners pel Casal dels Infants”, explicava Albert Adrià en el torn de parlaments de la presentació.  “La Tapa Solidària es consolida com la campanya solidària per excel·lència que involucra el sector gastronòmic”.

Cada restaurant col·laborador aporta 0,50 euros de la venda d’una tapa de la seva carta al Casal dels Infants, que treballa fa més de 30 anys perquè l’educació alimenti el futur dels infants i joves en situació de risc d’exclusió social. “En les quatre primeres edicions, la Tapa Solidària hem aconseguit més de 92.000 euros que s’han destinat íntegrament a Vincles, el projecte maternoinfantil del Casal que cada dia dóna suport a les mares amb nadons de 0 a 3 anys en situacions de vulnerabilitat. El projecte neix de la consciència de que invertir en educació, quan abans millor, fa crèixer les possibilitats de tirar endavant dels nens i nenes”, ha explicat Lluís Prats, Vicepresident del Casal.

La Tapa Solidària ha estat clau en el funcionament de Vincles als barris de Badalona, Santa Coloma, Salt i Barcelona. El darrer any hem acompanyat 571 nadons i mares d`entorns i famílies marcades per la pobresa perquè tinguin un inici de vida segur i puguin esforçar-se per tirar endavant”, ha detallat Prats.

El compromís de les persones que tastin la Tapa Solidària es traduirà en més oportunitats per transformar la seva realitat, en més oportunitats perquè els infants siguin els protagonistes de la seva educació, del seu progrés, de la seva vida. “Els valors com la constància, la perseverància i l’esforç són el tret identitari del Casal dels Infants”, ha explicat, al seu torn, Dolors Rusinés, Secretària del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya. Rusinés ha parafrasejat al jurista francés Brillat-Savarin “la sort d’un poble depén de com s’alimenta”, ha dit, “després de més de 30 anys treballant per la inclusió social, el Casal dels Infants ens segueix alimentant l’esperit”.

Més restaurants i premis per als participants
El Tickets és només un dels restaurants de renom que es sumen a la iniciativa, que compta amb 101 restaurants, una quinzena més que l’any passat. Enguany, a més, qui no tingui la possibilitat d’anar-hi presencialment a demanar la tapa, podrà fer-ho a través de la plataforma Letsbonus. Es publicarà una pestanya exclusiva per a la Tapa Solidària amb 12 restaurants que també la vendran via online. El preu és el mateix al web que al restaurant (amb donatiu de 50 cèntims). A més, Letsbonus donarà també la possibilitat de fer un donatiu extra de 3 euros que anirà a parar directament al Casal dels Infants.
A banda, amb la consumició de la Tapa Solidària hi haurà la opció d’omplir les dades del sotagots de la Tapa i participar en el sorteig d’un àpat per a dues persones cedit per cadascun dels restaurants. S’entrarà també en un sorteig d’un viatge a Dubai per a dues persones cortesia del xef Mariano Andrés amb visita inclosa al seu restaurant “Seville’s” a la capital dels Emirats. “Estic molt content de poder oferir aquesta oportunitat de connectar Barcelona amb Dubai a través de la solidaritat”, ha comentat el xef.
“Que la força de les persones torni a demostrar-nos que tot és possible. En nom de tots els nens i nenes als que donem un cop de mà diàriament, gràcies per formar part de la família del Casal dels Infants!”, ha acabat agraint el Vicepresident del Casal, Lluís Prats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s