La 4a edició de la Tapa Solidària aconsegueix 25.000 euros per a infants i mares vulnerables

Estàndard

El restaurant Arola de l’Hotel Arts va ser l’escenari, ahir, de la cloenda de la campanya solidària que suma l’esforç dels restaurants del país i del Casal dels Infants en la lluita contra la pobresa infantil.

La 4a edició Tapa Solidària, que va arrencar el passat mes d’octubre amb la implicació de 86 restaurants de Barcelona i d’arreu de Catalunya, ha destinat 0,50 cèntims de la venda d’una tapa solidària de la seva carta al projecte maternoinfantil Vincles del Casal dels Infants.

Vincles és un projecte arrelat als barris que neix de la consciència de que invertir en educació, quan abans millor, contribueix a la igualtat d’oportunitats de tots els nens i nenes, per això el servei maternoinfantil dóna suport cada dia a les mares amb nadons de 0 a 3 anys en situacions de vulnerabilitat. “En la 4a edició hem tingut més restaurants implicats que mai, més de 50.000 persones tastant les tapes solidàriesmés de 2.500 ciutadans seguint la tapa a les xarxes socials, més de 30 mitjans comunicant-la… i un llibre d’El Periódico, que encara es pot adquirir a la seu del Casal dels Infants i que recull la vostra cuina solidària” ha explicat el vicepresident del Casal dels Infants, Lluís Prats.

Com a resultat d’aquesta suma d’esforços, el Casal rebrà 25.000 euros que serviran per reforçar els Vincles dels barris de Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Salt. “Com exemple del que podrem fer, 4.016  tapes de bomba asseguraran l’acompanyament d’un nadó en la Petita Escola durant un any, 3.200 tapes de combinat d’olives i escopinyes faran possibles els espais compartits de mares i nadons durant un trimestre i 2.603 tapes d’olives permeten la orientació laboral de 5 mares en situació de risc” ha explicat Prats davant els periodistes i autoritats presents a l’acte. “Gràcies a totes i tots per compartir aquest camí amb nosaltres. Gràcies per lluitar per un món més just. En nom de tots els nens i nenes als que acompanyem diàriament, gràcies per formar part de la família del Casal dels Infants!”, ha rematat, abans de passar la paraula a Camilo Majarón, director comercial de Letsbonus.

El representant de la companyia, que ha donat suport a la Tapa Solidària amb la possibilitat de consumir una “Tapa 0” ha explicat que es senten “molt orgullosos de participar en aquest projecte” i participar en “l’educació dels infants i famílies que més o necessiten”.

Desprès de Majarón, ha estat el torn d’intervenir de l’Albert Adrià, germà del famós xef Ferran Adrià i propietari del restaurant Tickets, que va ser l’escenari de la inauguració de la campanya i un dels restaurants més actius en la campanya. “La Tapa Solidària ha destacat l’èxit i estem molt contents de haver-hi pogut contribuït amb el nostre granet de sorra”, ha dit.

A continuació, ha près la paraula en Sergi Arola, amfitrió de l’acte de cloenda per quart any consecutiu, que ha assenyalat que en aquesta època tan dura, iniciatives de la societat civil tan valuoses com aquesta demostren que el sector de la restauració està implicat amb la transformació social. “Estem demostrant que els cuiners som un col·lectiu solidari. És important que la iniciativa privada s’impliqui en aquest tipus de campanyes mentre l’administració no s’hi involucri del tot”, ha comentat.

Seguidament ha parlat la secretària del departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya, Dolors Rusinés, que ha felicitat tothom que fa possible la Tapa Solidària, especialment el Casal dels Infants i els restaurants i persones que han participat en dona-li suport. “La Tapa és una de les cites solidàries més importants de Catalunya i és un gran exemple dels reptes que hem d’afrontar com a país”, ha dit, “igual que som un referent mundial en gastronomia, volem ser un referent mundial en el tracte dels nostres infants, respectant els seus drets i donant-los tots els recursos que necessiten per tirar endavant”.

Finalment, ha tancat els parlaments l’Alcalde de Barcelona, Xavier Trias: “Hem de donar prioritat a qui ho passa malament, especialment als infants. Fa uns anys el repte era donar acollida a les persones nouvingudes i ara hem d’aconseguir que aquestes persones s’adaptin i triomfin a la vida. I triomfar a la vida no vol dir tenir molts diners, sinó tenir una vida digna. En tot aquest procès la feina del Casal ha estat i continua sent essencial”, ha destacat.”Crec que és molt important donar suport a iniciatives solidàries, que ens unim tots en torn de la solidaritat, per això tornaré a venir sempre que pugui”, ha rematat l’Alcalde.

Quins fruits recollim?La Tapa en números

  • 86 restaurants amics s’han convertit en aliats del Casal dels Infants. 7 restaurants més que l’edició anterior.
  • Més de 50.000 persones han tastat la solidaritat a través de la Tapa, 10.000 més que l’any passat.
  • Entre totes i tots hem aconseguit superar els 25.000 euros, 3.000 més que en la edició anterior.
  • Més de 2500 persones s’han fet seguidores del projecte a les xarxes socials, un 56 % més que en la tercera edició, de les quals més de 1.100 s’han descarregat l’aplicació de la Tapa al seu dispositiu mòbil.
  • 30 mitjans de comunicació s’han fet ressò  del projecte a través de notícies, entrevistes i reportatges diversos.
  • Les tapes solidàries es transformen directament en oportunitats per a350 mares i els seus nadons al projecte Vincles del Casal.

One response »

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s