Acte de presentació de la Tapa Solidària

Estàndard

El restaurant Tickets ha acollit aquest matí la presentació de la 3a edició del projecte apadrinat pels cuiners Albert i Ferran Adrià

Foto de família de la 3a edició de la Tapa Solidària - Imatge: Vicenç Caro

Foto de família de la 3a edició de la Tapa Solidària – Imatge: Vicenç Caro

Barcelona, 3 d’octubre de 2013.- El restaurant Tickets ha acollit l’acte de presentació de la 3a edició de la Tapa Solidària, que ha comptat amb la participació de la Sra. Irma Rognoni, regidora de Família i Infància de l’Ajuntament de Barcelona; i la Sra. Carmela Fortuny, directora general de l’Institut Català de l’Assistència i Serveis Social (ICASS), així com també ha comptat amb la presència del Sr. Jordi Bort, director general de l’INCAVI.

Lluís Prats, vicepresident del Casal, presenta la 3a edició de la Tapa Solidària

Lluís Prats, vicepresident del Casal, presenta la 3a edició de la Tapa Solidària

La presentació de l’acte ha anat a càrrec de Lluís Prats, vicepresident del Casal dels Infants, Mariano Andrés, del restaurant Seville’s de Dubai, Albert Adrià, padrí del projecte i el xef Sergi Arola.

Aquest any, repetim amb més restaurants compromesos!

A l’acte hi han assistit gairebé 70 representants dels 77 restaurants col•laboradors que enguany s’han sumat al projecte, entre els quals la Mey Hofmann, el Carles Abellan, Xavier Pellicer, Nandu Jubany, Hideki Martsuhisa, entre molts d’altres, i Christian Escribà, que ha ofert l’esmorzar de cortesia al final de l’acte.

El vicepresident del Casal dels Infants, Lluís Prats, ha obert el parlament donant la benvinguda als assistents, agraint un any més la participació de ’77 restaurants sumant el vostre esforç al del Casal per invertir en les oportunitats dels nens i nenes que ho necessiten’ en un any en què el Casal celebra el 30 aniversari.

Lluís Prats ha destacat que ‘des del 2011 la tapa solidària ha aconseguit quasi 40.000 euros per donar un suport imprescindible a mares i nadons de 0 a 3 anys als barris on el Casal actua’. El vicepresident del Casal ha recordat que ‘sense el suport dels que us poseu al lloc d’aquests infants i us comprometeu a ajudar-los, cap projecte del Casal seria possible’.

La Tapa Solidària arriba a Dubai

D'esquerra a dreta, Albert Adrià, xef del Tickets, Mariano Andrés, del Seville's de Dubai, i Lluís Prats, vicepresident del Casal.

D’esquerra a dreta, Albert Adrià, xef del Tickets, Mariano Andrés, del Seville’s de Dubai, i Lluís Prats, vicepresident del Casal.

Una de les novetats de la 3a edició és que la Tapa Solidària arriba a Dubai. Per aconseguir que més persones s’impliquin en la lluita contra la pobresa infantil enguany els clients de la Tapa podran omplir un posagots amb les seves dades i entrar en el sorteig d’un àpat a cada restaurant, però també un viatge a Dubai de 4 dies per a 2 persones patrocinat pel grup Wafi, per tastar la tapa solidària del restaurant Seville’s.

Albert Adrià, padrí del projecte amb el seu germà Ferran Adrià, ha pres la paraula a continuació per agrair al Casal dels Infants la seva tasca social i recordar als restaurants participants que formar part de la Tapa Solidària implica ‘un compromís real i seriós dels equips dels restaurants que s’ha de demostrar dia rere dia’. Tot seguit ha estat el torn de Mariano Andrés, del restaurant Seville’s de Dubai, que aquest any se suma a la iniciativa amb la voluntat de ‘donar una empenta al projecte amb la cessió del viatge a Dubai com a reclam perquè més persones s’engresquin a tastar la Tapa’.

En representació de l’Ajuntament de Barcelona, la Sra. Irma Rognoni, regidora de Família i Infància, ha felicitat el Casal dels Infants per aquesta iniciativa que ‘agrupa la flor i nata de la ciutat de Barcelona’ i que permet la ‘unió del món de la gastronomia i el món de la sensibilitat social’. La Sra. Carmela Fortuny, directora general de l’Institut Català de l’Assistència i Serveis Social (ICASS), s’ha sumat a les felicitacions precedents i ha assenyalat que ‘cada tapa és una oportunitat per a les mares amb nadons’ i que, ara més que mai ‘menja Tapa Solidària!’.

Per últim, el xef Sergi Arola ha emplaçat a tothom a retrobar-nos al restaurant Arola de l’hotel Arts el 4 de febrer de 2014, amb motiu de la cloenda de la Tapa, moment en què es farà balanç de la 3a edició.

Els restaurants col•laboradors de la 3a edició

Moment de la foto de família, a l'entrada del Tickets

Moment de la foto de família, a l’entrada del Tickets

Enguany seguim unint esforços i fent arribar a més persones el projecte social que des del Casal duem a terme. Comptem amb el compromís i la il•lusió de 77 restaurants col•laboradors del projecte. Consulta el nom dels 77 restaurants en aquest enllaç:

Restaurants col·laboradors de la Tapa Solidària

Menja una Tapa Solidària i suma el teu esforç contra la pobresa infantil

Cada restaurant col•laborador aporta 0,50 euros de la venda d’una tapa de la seva carta al Casal dels Infants. I amb la consumició hi ha l’opció d’omplir les dades del posagots de la Tapa i participar en el sorteig d’un viatge a Dubai per a 2 persones, i d’un àpat per a dues persones cedit per cada un dels restaurants.

Els beneficis de la Tapa Solidària es destinaran a un dels projectes del Casal que cada dia donen suport als barris més vulnerables, on es concentren majors desigualtats: on hi viuen infants, joves i famílies en situació de pobresa i exclusió. Aquest suport es traduirà en més oportunitats per transformar la seva realitat.

Connecta’t amb La Tapa Solidària

Connecta’t amb La Tapa a través de les xarxes socials:

– El blog https://tapasolidaria.org/
– El Facebook http://www.facebook.com/tapasolidaria
– El Twitter https://twitter.com/tapasolidaria
-> Podeu compartir els vostre comentaris i fotografies amb el hashtag #tapasolidaria
– Instagram http://instagram.com/tapasolidaria

2 responses »

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s