Més de 30.000 persones han tastat la Tapa Solidària

Estàndard

Els beneficis de la iniciativa solidària es destinaran als projectes Vincles del Casal, que cada dia acompanyen més de 200 mares i els seus nadons, que viuen en situació d’exclusió social

Foto de família de l'acte de cloenda de la 2a edició de la Tapa Solidària del Casal dels infants

Foto de família de l’acte de cloenda de la 2a edició de la Tapa Solidària del Casal dels infants

El restaurant ‘Arola’ de l’Hotel Arts va acollir el passat 5 de febrer l’acte de cloenda de la Tapa, que va reunir una setantena d’assistents, entre autoritats, xefs dels restaurants col•laboradors i mitjans de comunicació

El conseller d'Agricultura Josep M Pelegrí a l'acte de cloenda de la Tapa

El conseller d’Agricultura Josep M Pelegrí a l’acte de cloenda de la Tapa

El president del Casal dels Infants, Dani Jorquera, va donar la benvinguda als assistents, recordant que ‘la pobresa és a prop nostre’ i que ‘el Casal va néixer fa 30 anys per convertir-se en una xarxa de seguretat per acompanyar els que s’han quedat sols, i que treballa per trencar el cercle de la pobresa’. I adreçant-se als col•laboradors va afegir que ‘la Tapa la feu vosaltres, i nosaltres ens comprometem a fer arribar el vostre suport’.

A continuació, va prendre la paraula en Sergi Arola, amfitrió de l’acte per segon any consecutiu. Arola va voler assenyalar que el seu objectiu ‘és fer la societat millor’ assegurant que l’any que ve ‘repetiré a la Tapa’, assenyalant ja cap a una tercera edició del projecte i amb la proposta d’organitzar ‘esmorzars solidaris’.

A continuació va ser el torn de Maite Fandos, 4a tinenta d’alcalde de Barcelona, regidora de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, qui va agrair al Casal la seva tasca ‘referent de la lluita a la ciutat de Barcelona’. ‘Les entitats sou la clau perquè molta gent visqui millor de com ho faria’.

Tot seguit la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, va seguir amb el seu parlament en què va felicitar ’el Casal, els cuiners i el talent de tot l’equip humà que col•labora amb la Tapa’. I va afegir que ‘vivim moments complexos i els recursos públics són minvants i no poden respondre a totes les necessitats. Totes les accions com aquestes ajuden a poder apaivagar situacions que ens preocupen moltíssim’. I va acabar assenyalant que ‘el Casal crea xarxes de solidaritat, de col•laboració i d’oportunitats perquè molts infants puguin viure millor’.

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep M. Pelegrí i Aixut, va tancar el torn dels parlaments recordant ‘les virtuds dels cuiners que s’han posat al servei del Casal’, destacant la vessant solidària de la gastronomia catalana.

Després dels parlaments es van donar a conèixer els guanyadors del sorteig de la Tapa, en el qual hi han participat més de 2.000 persones, i es va lliurar un agraïment a tots els restaurants col•laboradors de la Tapa que van asistir a l’acte. Posteriorment el restaurant Arola va oferir un còctel a la terrassa.

Quins fruits recollim?

Al llarg d’aquests tres mesos de projecte, construït amb un esforç extraordinari, hem recollit molts fruits en forma de… Més complicitats! Moltes persones que, de diverses maneres, s’han sumat a l’esperit Persones per persones!

  • 71 restaurants amics s’han convertit en aliats del Casal dels Infants. Un 14% més que l’edició anterior.
  • Més de 30.000 persones han tastat la solidaritat a través de la Tapa.
  • Entre totes i tots hem aconseguit sumar 15.000 euros.
  • El blog de la Tapa ha recollit un 10% més de visites (més de 10.000 visites ) (www.tapasolidaria.org)
  • 2.300 persones s’han fet seguidores del projecte a les xarxes socials, un 13% més que en la primera edició, de les quals més de 450 s’han descarregat l’aplicació de la Tapa al seu dispositiu mòbil.
  • 42 mitjans de comunicació s’han fet ressò del projecte a través de notícies, entrevistes i reportatges diversos. Destaquem la col•laboració dels programes de ràdio ‘Imperdibles’ d’Onda i ‘Fricandó Matiner’ de RAC105, que ens han donat suport posant en marxa un concurs radiofònic.
  • Prop de 2.000 persones han participat al sorteig dels àpats de la Tapa, omplint les seves dades al posagots.

Imatge del projecte Vincles del Casal dels infants a Santa Coloma

Imatge del projecte Vincles del Casal dels infants a Santa Coloma

Finalitza la Tapa i continua la feina… Com canalitzarem aquest suport?
Què farem possible?

La suma d’aquestes petites grans aportacions ens permetrà seguir treballant per millorar les situacions de les persones que estan vivint en condicions de gran fragilitat social i ens encoratja a seguir esforçant-nos amb la lluita per la igualtat d’oportunitats.

Les tapes solidàries es transformen en oportunitats per a més de 200 mares i els seus nadons al projecte Vincles del Casal.

  •  5.000 croquetes asseguren l’acompanyament durant un any a un infant en la Petita Escola.
  • 1.800 tapes de pop possibiliten suport i orientació a 4 mares en situació de risc amb nadons al seu càrrec.
  • 1.460 tapes de cigrons estofats fan possible els espais compartits mares i fills durant un trimestre.

Vincles és un projecte maternoinfantil que va néixer a finals de 2007 al barri del Raval, i actualment es desenvolupa als barris de Santa Coloma, Badalona i Salt. El projecte vol disminuir les situacions de vulnerabilitat social de les dones amb infants menors de 3 anys en les quals la maternitat pot potenciar les situacions d’exclusió i/o risc social.

Persones per persones per la transformació social

Des del Casal dels Infants volem agrair especialment el suport incondicional dels seus padrins: els germans Albert i Ferran Adrià que, un any més, han posat l’ànima en el projecte, abanderant aquesta iniciativa i fent d’ambaixadors de la lluita contra la pobresa infantil. I volem agrair molt especialment el xef Sergi Arola, per la complicitat en el projecte i el compromís adquirit, així com també per acollir el final de festa de la Tapa al restaurant Arola de l’Hotel Arts Barcelona per segon any consecutiu.

Volem agrair també molt sincerament la implicació i participació dels restaurants col•laboradors, que han permès fer arribar la missió i els valors del Casal dels Infants des dels seus establiments, i n’han fet còmplices tot l’equip i els seus clients, els quals han pogut tastar saboroses i solidàries tapes. Aquest agraïment sincer també el volem fer arribar a les persones que ens han donat suport fent-se ressò del projecte, que ens han seguit i acompanyat a través de les xarxes socials, i a les que fins i tot han col•laborat econòmicament amb l’entitat, fent del lema del Casal el seu propi: ‘Persones per persones’, i encomanant-se de l’esperit solidari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s