Conversa solidària… amb el Juanito del ‘Pinotxo’

Estàndard

Aquesta setmana el nostre intrèpid reporter Joan Marc ha visitat un personatge mític de la Boqueria, el Juanito del ‘Pintoxo’, qui per segon any participa de la Tapa Solidària

Juanito, del Pintoxo de la Boqueria

Juanito, del Pintoxo de la Boqueria

El Pinotxo és un lloc sorprenent, sorprenent per la seva autenticitat. I les coses autèntiques, per escasses, sorprenen.

Es tracta d’un bar amb vocació de parada de mercat. De fet, ocupa un dels espais de la Boqueria. I darrera la barra, un personatge destaca d’entre els altres: el mestre de cerimònies, l’amo, en Juanito. Un home enganxat al seu somriure. Un nen, arrugat ja, però encara nen. Vital, enèrgic, avispat,botiguer de mena, i solidari. Aquest mestre de les relacions publiques va créixer darrere d’aquesta barra i les ha vistes de tots els colors: al Raval i al Poble Sec, el seu barri de tota la vida.

Comenta que els temps estan cada cop més complicats, però que de totes ens n’hem sortit i de totes ens en sortirem. I les empreses no poden viure alienes a la realitat. Afirma contundent que una empresa no pot ser només empresa. També ha de cedir un espai a la humanitat, a les accions solidàries. Exactament com ha fet ell: la seva tapa solidària de cigrons (boníssima!) així ho demostra.

M’acomiado del Juanito, li faig la foto oficial que pel que veig deu estar a la majoria de les cases del Japó i me’n vaig, encara perplex, per la sobredosi de somriure i de saber fer que acabo de rebre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s