La 2a edició de la Tapa Solidària… en marxa!

Estàndard

Aquest matí el restaurant Tickets ha acollit l’acte de presentació de la 2a edició de la Tapa Solidària, un projecte apadrinat pels germans Adrià que rep l’extraordinari suport de 71 restaurants de Barcelona

Foto de família dels restaurants col•laboradors de la Tapa 2012, juntament amb l'alcalde de Barcelona

Foto de família dels restaurants col•laboradors de la Tapa 2012, juntament amb l’alcalde de Barcelona, Sr. Xavier Trias

Barcelona, 16 d’octubre de 2012. Aquest matí, a les 10h30, el restaurant Tickets, dels germans Albert i Ferran Adrià, ha acollit l’acte de presentació de la 2a edició de la Tapa Solidària, que ha reunit una cinquantena de xefs dels 71 restaurants que enguany participen al projecte de la Tapa Solidària.

L’acte ha estat presidit per l’Excm. Sr. Xavier Trias, alcalde de Barcelona, el president del Casal dels Infants, Dani Jorquera, i l’Albert Adrià. També han assistit a l’acte el Sr. Jordi Bort, president de l’INCAVI, Violant Cervera, directora general d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya, i Maite Fandos, tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona.

La presentació de la Tapa ha comptat amb la participació dels principals xefs de Barcelona com Carles Abellan de ‘Tapas 24’, Mey Hofmann de ‘Hofmann’, Xavier Pellicer d’’El Racó de Can Fabes’, en Quim Marquès d’’El Suquet de l’Almirall’, Albert Raurich de ‘Dos Palillos’, Paco Pérez de ‘The Mirror’, Hideki  Matsuhisa del restaurant ‘Shunka’, entre molts d’altres que han donat suport a la presentació en societat de la 2a edició de la Tapa Solidària del Casal dels Infants.

A la foto, d’esquerra a dreta: Dani Jorquera, president del Casal dels Infants, Mey Hofmann, l’alcalde de Barcelona, Sr. Xavier Trias, i Eduard Arola.

A la foto, d’esquerra a dreta: Dani Jorquera, president del Casal dels Infants, Mey Hofmann, l’alcalde de Barcelona, Sr. Xavier Trias, i Eduard Arola.

Dani Jorquera, president del Casal dels Infants ha donat la benvinguda als assistents, i ha destacat que al Casal ‘treballem fa 30 anys contra la pobresa infantil al nostre país. Lluitem contra l’exclusió social. Creiem en la justícia social. En un món més just per avui, però també per d’aquí a 50 anys. I això només ho aconseguirem invertint, sent conscients com a societat del problema que pateixen avui, al nostre país 1 de cada 4 nens i nenes.’  El president del Casal ha volgut fer èmfasi en aquesta realitat: 1 de cada 4 nens a casa nostra és pobre, ‘ajudar-los, donar un cop de mà no es CARITAT, és justícia, i és per això que es fan tan necessàries iniciatives com aquesta’.

A continuació ha pres la paraula el Sr. Lluís Prats, membre de l’Associació del Casal i integrant de la comissió organitzadora de la Tapa, que ha explicat els aspectes més pràctics del projecte de la Tapa que enguany aglutina 71 restaurants col·laboradors.

L’Albert Adrià, per la seva part, ha recordat la importància de repetir l’experiència de la Tapa tenint en compte els moments especialment fràgils que vivim i la importància de sumar esforços per transformar les vides de molts infants del nostre país.

A la imatge, el parlament de l’alcalde de Barcelona, acompanyat de l’Albert Adrià.

A la imatge, el parlament de l’alcalde de Barcelona, acompanyat de l’Albert Adrià.

L’Excm. Sr. Xavier Trias, alcalde de Barcelona, ha pres la paraula a continuació i ha assenyalat que ‘si els infants no van endavant, no tenim futur’. ‘Moltes persones reben un suport i una formació per fer un salt endavant. I això és el que fa el Casal, en situacions molt difícils. És una feina fonamental. No ha de ser una feina silenciosa’. L’acalde de Barcelona ha volgut subratllar que la suma del sector gastronòmic, un àmbit creador de riquesa, i del sector social és explosiva i, en casos com el de la Tapa Solidària, ‘permet generar consciència social’.

Durant l’acte, els xefs assistents a la presentació, han participat de l’enregistrament del vídeo promocional 2012 del projecte de la Tapa, el qual permetrà fer difusió de la campanya a través de les xarxes socials i fer arribar a més persones la iniciativa.

2 responses »

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s