Finalitza amb èxit el projecte de la Tapa Solidària

Estàndard

Gràcies a l’extraordinari suport dels principals restaurants de Barcelona, finalitza amb èxit el projecte ‘Tapa Solidària’

Després de tres mesos de vida, el passat 6 de gener es va posar el punt i final al projecte de la Tapa Solidària del Casal dels Infants. Han estat tres mesos de grans complicitats, de solidaritat, de suport mutu, de treball conjunt: d’un maridatge excel•lent entre el món de la gastronomia, la ciutadania i el projecte social del Casal dels Infants. En paraules del president del Casal Dani Jorquera: ‘Han estat uns mesos intensos i inoblidables, de debò, on  hem pogut constatar que l’hostaleria és segurament un dels sectors més solidaris. Ha estat francament impressionant la vostra resposta, el vostre recolzament. Heu fet que el Casal estigui present durant tres mesos als millors restaurants de Barcelona. Heu fet possible que milers de ciutadans se sensibilitzin amb la pobresa infantil’.

“La Tapa” no hagués estat possible sense el suport incondicional dels seus padrins: els germans Albert i Ferran Adrià, que han abanderat aquesta iniciativa i l’han feta seva des del primer dia que la van conèixer. Imprescindible, també, la complicitat del xef Sergi Arola en el projecte i el compromís adquirit, acollint el final de festa de la Tapa al seu restaurant.

Dimarts dia 30 de gener el Dani Jorquera, en nom de tota l’entitat, clausurava la primera edició d´aquesta iniciativa. L’acompanyaven el cuiner Albert Adrià, que va recordar el compromís del món de la gastronomia i va assenyalar que la Tapa ha aconseguit fer d’aquest un ‘projecte en què els infants més vulnerables han estat els autèntics protagonistes’. La regidora de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, va tenir unes paraules de reconeixement per al Casal dels Infants: ‘vull agrair públicament la feina d’entitats com el Casal dels Infants’ i ha destacat que l’Ajuntament té entre les seves prioritats ‘augmentar el suport de primeres necessitats’ als barris més deprimits de la ciutat. Per últim, va intervenir el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep M. Pelegrí, que va subratllar que aquest ‘és un acte de reconeixement per al Casal dels Infants, per haver pensat en noves capacitats de solidaritat’, destacant també la ‘capacitat de solidaritat de la societat, que la fa més digna’, i sense oblidar ‘la noblesa del món de la gastronomia’.

Al llarg d’aquests tres mesos de projecte, construït amb un esforç extraordinari, hem recollit molts fruits:

  • Més complicitats! Moltes persones que, de diverses maneres, s’han sumat a l’esperit Persones per persones
  • 62 restaurants amics s’han convertit en aliats del Casal dels Infants.
  • Més de 40.000 persones han tastat la solidaritat a través de la Tapa
  • Entre tots i totes hem aconseguit superar els 20.000 euros.
  • Més de 8.000 persones s’han fet seguidores del blog de la Tapa (www.tapasolidaria.org)
  • 2.000 persones s’han fet seguidores del projecte a les xarxes socials.
  • 40 mitjans de comunicació s’han fet ressò  del projecte a través de notícies, entrevistes i reportatges.

Amb els beneficis d’aquesta iniciativa solidària donarem suport a ‘Vincles’, un projecte maternoinfantil que va néixer a finals de 2007. El projecte vol disminuir les situacions de vulnerabilitat social de les dones amb infants menors de 3 anys. Amb aquest impuls extraordinari, seguirem millorant les capacitats personals i laborals de les dones mitjançant recursos i oportunitats formatives i laborals, així com també les capacitats de relació, cura i educació dels fills/es per prevenir i treballar situacions de risc. Destaquem les paraules del president del Casal dels Infants Dani Jorquera, ‘la crisi ens ha permès apropar-nos a la cara més dura de la pobresa. Malauradament, la tenim als nostres barris, ben a prop. Hem tingut l’oportunitat d’aprendre que la línia entre la normalitat econòmica i la pobresa, és tan fina com que se t’acabi la feina o la prestació de l’atur. És per això que al Casal no fem caritat. Al Casal preparem els nostres infants i joves ajudant-los en els seus estudis i fem que es preparin professionalment pel seu futur. I això no es caritat. Això és invertir. Invertir en els nostres infants perquè el dia de demà, se’n puguin sortir sols’.

Volem agrair, molt sincerament també, la implicació i participació dels restaurants col•laboradors, que han permès fer arribar la missió i els valors del Casal dels Infants als seus establiments, i n’han fet còmplices els seus clients, els quals han pogut tastar saboroses i solidàries tapes. Aquest agraïment sincer també el volem fer arribar a la ciutadania: a les persones que ens han donat suport fent d’altaveu del projecte, que ens han seguit a través de les xarxes socials, i a les que fins i tot han col•laborat econòmicament amb l’entitat, encomanant-se de l’esperit solidari i fent del lema del Casal el seu propi: ‘Persones per persones’.

Tal i com va destacar en el seu parlament el president del Casal, Dani Jorquera, ‘al Casal no fem res sols. Això que ens reuneix avui no és un punt final, és un principi. (…) Gràcies per formar part d’aquest moviment ciutadà que es el Casal. Gràcies per creure que LA POBRESA NO HA DE SER HEREDITÀRIA. Gràcies per invertir en un futur millor, en creure que entre tots podem fer un món millor. Gràcies per fer-vos vostre el projecte de la Tapa Solidària. En nom de tots els nostres nens  i nenes, GRÀCIES a tots per formar part del Casal dels Infants’.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s